Let op, geld lenen kost ook geld.

Nieuws

Algemene vragen over kredieten

13-11-2020

Wij helpen je graag!

Geld lenen kan stresserend zijn. Bovendien zorgt de moeilijke economische situatie sinds de Covid-crisis voor tal van onzekerheden. Wij helpen je dan ook graag om al jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Op die manier kan je zorgeloos en goed geïnformeerd jouw lening realiseren en jouw kredietovereenkomst ondertekenen. We beantwoorden graag de vragen waar je op dit moment waarschijnlijk mee zit, aan de hand van tien verschillende thema’s.

1/10: VERTEL ONS OVER JE PROJECT

Het doel van jouw kredietaanvraag is essentieel.

Als kredietmakelaar zijn wij wettelijk verplicht om jou vragen te stellen over jouw project en het bedrag dat je nodig hebt om het uit te voeren, ongeacht of het nu gaat om de aankoop van een auto, de financiering van een bruiloft, een renovatie, een geboorte, een reis of een ander project.

Goed om weten: de wet verbiedt het financieren van de aankoop van een huisdier, het financieren van kansspelen en van wapens in het algemeen.

Daarnaast is het ook verboden om een onroerend goed-doel te financieren, of het nu gaat om de aankoop van onroerend goed of om de financiering van notariskosten met behulp van een lening op afbetaling. Voor onroerend goed-doeleinden verwijzen we je graag door naar onze hypotheekdienst. Voor de financiering van jouw notariskosten kunnen we wel een alternatief bieden dankzij onze partner Elantis. Lees voor meer informatie ons Family + artikel.

De rentetarieven die voor bepaalde doeleinden in rekening gebracht worden, zijn aanzienlijk voordeliger dan die voor een “persoonlijke” lening. Daarom is het van essentieel belang dat je ons de juiste informatie bezorgt over het precieze doel van jouw krediet om je zo naar het juiste krediettype te leiden én jou de beste voorwaarden op de markt te bieden.

Denk bijvoorbeeld aan de financiering van een nieuwe auto waarbij je kunt genieten van een erg voordelig tarief. Houd er rekening mee dat bij de aankoop van een tweedehandsauto de leeftijd van het voertuig een grote rol speelt in het bepalen van de rente. Ook bij de aankoop van een motor of stacaravan profiteer je van een aantrekkelijk tarief. Tenslotte spelen bij een renovatielening de soort te financieren werkzaamheden een rol in het gehanteerde tarief. Als het gaat om energiebesparende renovaties, dan kunnen wij jou een nog lager tarief bieden.

Type krediet Tarief* Ondersteunende documenten gevraagd naast bewijs van inkomen en identiteitsbewijzen
Nieuwe auto  1,29 % Bestelbon en factuur
Auto jonger dan 3 jaar 1,29 % Bestelbon en factuur of verkoopcontract indien via particulier
Auto ouder dan 3 jaar 3,99 % Bestelbon en factuur of verkoopcontract indien via particulier
Renovatie 2,79 % Raming, gedateerd en ondertekend door beide partijen
Energie 1,79 % Schatting, gedateerd en ondertekend door beide partijen

* tarief momenteel van kracht (onder voorbehoud)

Bepaalde gebeurtenissen in ons leven kunnen erg duur zijn. Daarom bieden we ook de volgende soorten leningen aan:
Huwelijkslening
Geboortelening
Studielening
Vakantielening
Lening interieurinrichting
•…

Staat het doel van jouw krediet hier niet vermeld? Geen zorgen. Contacteer ons via 02/502.96.79 en vertel het ons. Van zodra het doel en het gewenste bedrag bekend zijn, voeren wij een budgetanalyse uit. Daarna krijg je van ons een persoonlijk voorstel.

Past dit voorstel bij jou? Dan sturen we de aanvraag door naar de bank voor de uiteindelijke beslissing.

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.

02/502.96.79 - info@geldlenen.be
 

2/10: ONZE VERPLICHTING? KREDIET VERLENEN OP EEN VERANTWOORDE MANIER


Je vraagt je waarschijnlijk af of jouw huidige financiële situatie geschikt is voor het aanvragen van een krediet of financiering.

Zowel voor jou als voor ons is het essentieel dat je jouw lening probleemloos kunt terugbetalen gedurende de volledige duur van jouw kredietovereenkomst.

Daarom analyseren wij samen met jou – in alle vertrouwen – jouw huidige financiële situatie. Jouw inkomsten en uitgaven zijn essentiële elementen die ons helpen bij het bepalen van jouw terugbetalingsvermogen.

We analyseren samen de balans van jouw woonlasten, je vaste lasten zoals de betaling van alimentatie en mogelijk lopende kredieten: een hypothecaire lening als je eigenaar bent, een autofinanciering en persoonlijke lening, alsook kredietkaarten. Vervolgens inventariseren we jouw vaste inkomen (loon, pensioen, huurinkomsten, alimentatie...) en vragen we hoeveel mensen er onder jouw hoede vallen (volwassenen en kinderen) om zo de huishoudelijke kosten te bepalen en jouw terugbetalingsvermogen te beoordelen.

Het bedrag en de duur van jouw de kredietaanvraag worden gekoppeld aan het doel van je aanvraag en jouw terugbetalingscapaciteit. Mocht dit nieuwe krediet je ooit in financiële moeilijkheden brengen of simpelweg jouw terugbetalingscapaciteit overschrijden, dan zullen we een alternatieve oplossing proberen te vinden. We analyseren bijvoorbeeld samen met jou opnieuw het gevraagde bedrag of we verwijzen je door naar het doel van je belangrijkste krediet en laten een deel van je plannen voor later.

Het verkrijgen van een nieuwe lening zal niet mogelijk zijn als je negatief gelinkt wordt met een dossier (bedrag) geopend bij de Centrale persoonlijke leningen van de Belgische Nationale Bank. De Belgische Nationale Bank wordt door de kredietverstrekker geraadpleegd bij het indienen van jouw kredietaanvraag.

Heb je nog vragen over de herziening van je dossier? Contacteer ons via 02/502.96.79 of via info@geldlenen.be

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.
 

3/10: SAMEN KOSTEN CONTROLEREN


Zoals veel klanten wil je waarschijnlijk dat de kredietkosten zo laag mogelijk blijven, en dat begrijpen we.

Het is soms moeilijk om door de wettelijke terugbetalingsvoorwaarden voor een lening te navigeren, aangezien de wet maximale terugbetalingsvoorwaarden oplegt, afhankelijk van de geleende bedragen.

Het is belangrijk om te weten dat hoe langer de aflossingsperiode van de lening is, hoe hoger de kosten van de lening zullen zijn.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de essentiële vereisten die nodig zijn om jouw maandelijkse budget in evenwicht te houden. Daarom bieden wij jou een passende aflossingsperiode aan zodat je jouw verbintenis zonder problemen kunt nakomen.

Afhankelijk van het doel en de looptijd van de lening bieden we jou ook preferentiële tarieven aan die de kosten van de lening aanzienlijk verlagen.

De totale kredietkosten worden opgenomen in het leningscontract, evenals de verwachte maandelijkse betaling, de aflossingsperiode en het rentetarief. Bij een lening op afbetaling of een financieringskrediet staan ​​zowel de maandelijkse aflossing als het rentepercentage vast. Je betaalt dus gedurende de looptijd van jouw lening elke maand hetzelfde bedrag.

Goed om weten: voor het openen van een dossier lening op afbetaling mogen er wettelijk gezien geen administratieve kosten aangerekend worden.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende looptijden volgens het geleende bedrag.

Bedrag Maximale aflossingsperiode*
5.001 EUR 36 maanden
5.601 EUR tot 7.500 EUR 42 maanden
7.501 EUR tot 10.000 EUR 48 maanden
10.001 tot 15.000 EUR 60 maanden
15.001 EUR tot 20.000 EUR 84 maanden
20.001 EUR en meer 120 maanden (indien eigenaar van een pand in België)

* Alle maximale aflossingstermijnen kunnen worden verlaagd, wetende dat een verkorte looptijd natuurlijk een impact heeft op het maandelijks terug te betalen bedrag. Ook zullen de totale kredietkosten op deze manier naar omlaag gaan.

Leningen met een looptijd van meer dan 84 maanden zijn doorgaans voorbehouden aan eigenaars van onroerend goed in België of het Groothertogdom Luxemburg.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen op het nummer 02/502.96.79. Ons team begeleidt en adviseert jou graag zo goed mogelijk.

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.

4/10: ALS MAKELAAR ZIJN WIJ ER VOOR JOU

De voordelen van de kredietmakelaar:

• Krediet is onze kernactiviteit; het is onze taak. Wij hebben dan ook de nodige ervaring en investeren de tijd die nodig is om jouw kredietaanvraag te analyseren, jou te adviseren en de oplossing te vinden die bij jou past.
• We vergelijken het geldende rentetarief met al onze financiële partners, afhankelijk van het type lening en jouw project, om jou zo het meest aantrekkelijke tarief op de markt te bieden.
• Op basis van onze ervaring kunnen we binnen de 48 uur een beslissing voor jouw dossier krijgen.
• Bij ons ben je geen nummer, we zijn een bedrijf op mensenmaat.
• Onze openingstijden zijn flexibel.
• We verwelkomen je met een glimlach.

Een kredietmakelaar betekent ook persoonlijke service van hoge kwaliteit.

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.

Onze hoofdzetel bevindt zich in Brussel, maar we zijn ook aanwezig in Antwerpen, Gent, Hasselt, Bergen en Jumet om je daar te ontvangen voor de ondertekening van jouw contracten.

Ben je op onze website www.geldlenen.be om je te informeren en wil je bij ons een lening aanvragen? Geen zorgen. Ons team van adviseurs behandelt jouw aanvraag graag zo snel mogelijk.

Jouw aanvraag indienen? Klik op de website op het tabblad dat overeenkomt met het doel van jouw krediet (persoonlijke lening, renovatielening, energielening of autolening).

Je kan erg eenvoudig jouw leningaanvraag simuleren met het maandbedrag en de juiste rentevoet.

Daarna moet je enkel nog op “start aanvraag” klikken.

Wij nemen binnen de 24 uur contact met jou op om jouw aanvraag samen telefonisch te analyseren en jou de beste oplossing voor jouw project te bieden.

Spreek je liever rechtstreeks met een van onze adviseurs om jouw aanvraag in te dienen? Wij staan ​​elke werkdag voor je klaar. Van maandag tot en met donderdag ononderbroken van 9.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur op het nummer 02/502.96.79. Je kan ons ook per e-mail bereiken via info@geldlenen.be

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.
 

5/10: JOUW TIJD IS KOSTBAAR

We hebben jouw aanvraag ontvangen en beseffen dat je graag weet hoe snel je antwoord kan verwachten.

Zodra we alle informatie hebben die nodig is om jouw aanvraag in te dienen bij de bank wordt deze meteen naar een van onze financiële partners gestuurd.

Afhankelijk van de complexiteit van je aanvraag zal de beslissing ons nog dezelfde dag of de volgende dag bereiken.

Wordt jouw kredietaanvraag geweigerd bij een van onze partners? Dan sturen wij jouw aanvraag door naar onze andere financiële partners. Zo kan je mogelijk toch nog een positief antwoord krijgen.

Alvorens een beslissing te nemen, kan de bank ons om aanvullende informatie of documenten vragen. Als dit het geval is, dan laten we je dat weten en informeren we de bank van zodra we de aanvullende informatie van jou doorgekregen hebben.

Naast jouw identiteitsgegevens, jouw woonsituatie, de details van jouw inkomen en kosten, en informatie over het doel van de lening, kan de bank bij ons terugkomen voor nog andere bijkomende details.

Na ontvangst van de definitieve beslissing bellen we jou op. Als je niet opneemt, dan sturen wij je ook een sms en/of e-mail om jou op de hoogte te brengen.

Kan je niet wachten om meer te weten? Contacteer ons telefonisch op 02/502.96.79 of per e-mail via info@geldlenen.be.

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.
 

6/10 ONZE REGELS OM JOU TE DIENEN


Als kredietmakelaar willen wij onze klanten op een professionele manier adviseren. Onze teams volgen regelmatig opleidingen, zowel intern als extern. Daarnaast zorgen we er ook voor dat onze adviseurs allemaal gecertificeerd zijn door de Febelfin Academy (de Belgische Federatie van de Financiële Sector).

Wij streven ernaar toegankelijk te zijn voor onze klanten. Daarom hebben wij verschillende communicatiekanalen voor jou opgezet:

Ons team staat voor je klaar van maandag t.e.m. donderdag van 9.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Ook hebben we verschillende kantoren in gans België: Brussel (in de buurt van Ikea Anderlecht), Gent, Antwerpen en Hasselt, maar ook in Jumet en Bergen (www.pretplus.be) en in Luxemburg-stad en Esch-sur-Alzette (www.creditservice.lu).

We houden van ons werk en adviseren onze klanten met veel plezier. Bij ons ben je geen nummer. We zijn een bedrijf op mensenmaat en willen dat ook blijven.

Bel ons vandaag nog op het nummer 02/502.96.79 voor persoonlijk advies met de glimlach.

7/10 VERVROEGD TERUGBETALEN IS BESPAREN


Heb je net een onverwacht financieel rendement, een bonus of een erfenis gekregen en overweeg je jouw krediet vervroegd af te lossen?

De wet op het consumentenkrediet geeft jou het recht om je krediet sneller terug te betalen met maandelijkse afbetalingen die hoger zijn dan de in het contract voorziene bedragen. Je kan er ook voor kiezen om het volledige bedrag vervroegd terug te betalen.

De vervroegde terugbetaling van jouw volledige krediet vereist de toepassing van een schadevergoeding (vaak een vergoeding voor herplaatsing genoemd) van 1%, berekend over het saldo dat verschuldigd is op het moment van volledige terugbetaling en 0,5% over het resterende saldo als de volledige terugbetaling plaatsvindt aan het begin of tijdens het laatste jaar van jouw kredietovereenkomst.

Jouw lening vervroegd terugbetalen blijft een voordelige operatie aangezien de totale kosten die aanvankelijk voorzien werden in het contract verminderd zullen worden.

Wil je jouw huidige lening terugbetalen? Neem dan rechtstreeks contact op met de kredietverstrekker die op jouw kredietovereenkomst vermeld wordt. Zij zullen je het saldo van jouw krediet bezorgen. Vermeld in jouw e-mail of tijdens je telefoongesprek steeds jouw contractnummer.

Contactgegevens van onze geldverstrekkers:

Alpha Credit, Sint Lazaruslaan 4- 10/3 -1210 Brussel
Telefoon: 02/508 02 11

Elantis, Rue des Clarisses 38 - 4000 Luik
Telefoon: 04/232 46 01

Record Credits, Marnixlaan 24 - 1000 Brussel
Telefoon: 02/728 99 65

Krefima, Markiesstraat ½ - 1000 Brussel
Telefoon: 02/546 67 11

Cofidis, Chaussée de Lille 422A - 7501 Doornik
Telefoon: 078/050 230

Heb je nog vragen?
Contacteer ons op 02/502 96 79 of info@geldlenen.be.

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.


8/10 ONTVANG JOUW KREDIETAANVRAAG DANKZIJ GELDLENEN.BE

Dankzij onze jarenlange aanwezigheid op de kredietmarkt hebben wij onszelf kunnen positioneren als belangrijke speler bij het verkrijgen van jouw krediet tegen de beste tarieven én op een verantwoorde manier.

Als kredietmakelaar hebben wij meer dan 40 jaar ervaring in de kredietsector. Natuurlijk zijn wij in de loop der jaren meegegroeid in de steeds veranderende wereld van kredieten. We hebben ons aangepast, gemoderniseerd en gespecialiseerd. Ons team is steeds gegroeid, maar toch blijven wij een bedrijf dat op mensenmaat blijft werken. Wij luisteren graag naar jou om jouw situatie zo goed mogelijk te analyseren en aan jouw behoeften en verwachtingen te voldoen.

De expertise en knowhow van ons team adviseurs zorgt ervoor dat wij jou de ideale oplossing kunnen bieden om jouw project te financieren. Ons motto is om dit beter te doen dan jouw bankier door jouw aanvraag persoonlijk te behandelen en je door jouw aanvraag te begeleiden zodat je dossier alle kansen heeft om aanvaard te worden door een van onze bankpartners.

Succes voor jou én jouw projecten, dat is ons hoofddoel.

Ons aanbod van leningen wordt voortdurend op elkaar afgestemd. Zo kunnen wij jou een financiering of lening aanbieden aangepast aan jouw project: renovatielening (keuken, badkamer, zwembad...), energielening, autolening (zowel nieuw als tweedehands), aankoop motorfiets of (sta)caravan, etc.

Wij staan tijdens elk stadium van jouw leven aan je zijde met onze huwelijkslening, geboortekrediet, interieurkrediet, vakantielening en meer.

Financiële moeilijkheden of budgetbeheer? Ook dan kan je op ons rekenen. Samen analyseren we jouw financiële situatie om de oplossing te vinden die het beste bij jouw behoeften past.

De voordelen van de kredietmakelaar:

• Krediet is onze kernactiviteit; het is onze taak. Wij hebben dan ook de nodige ervaring en investeren de tijd die nodig is om jouw kredietaanvraag te analyseren, jou te adviseren en de oplossing te vinden die bij jou past.
• We vergelijken het geldende rentetarief met al onze financiële partners, afhankelijk van het type lening en jouw project, om jou zo het meest aantrekkelijke tarief op de markt te bieden.
• Op basis van onze ervaring kunnen we binnen de 48 uur een beslissing voor jouw dossier krijgen.
• Bij ons ben je geen nummer, we zijn een bedrijf op mensenmaat.
• Onze openingstijden zijn flexibel.
• We verwelkomen je met een glimlach.

Een kredietmakelaar betekent ook persoonlijke service van hoge kwaliteit.

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.

Ben je overtuigd? Heb je al plannen? Laat het ons weten. We zijn er om jou te helpen, begeleiden en adviseren.

Bel ons op het nummer 02/502.96.79 of contacteer ons per e-mail via info@geldlenen.be 


9/10 JOUW AANVRAAG ONLINE INDIENEN, MEE MET DE TIJD


Veel banken en kredietmakelaars hebben moeite gedaan om hun klanten een gebruiksvriendelijke en begrijpelijke website aan te bieden. Wij hebben ons in jouw schoenen geplaatst en een veilige, toegankelijke website gecreëerd waar je op kunt vertrouwen.

Op onze website www.geldlenen.be kan je meer te weten komen over onze nieuwigheden en promotiesJe kan via de website ook al jouw kredietaanvragen doorsturen, ongeacht of het nu gaat om een autofinanciering, een renovatielening of een ander project. Online kan je jouw krediet eenvoudig aanvragen, zonder beperkingen en in alle discretie.

Na het online indienen van jouw aanvraag ontvang je meteen een e-mail ter bevestiging. We nemen zo snel mogelijk contact met jou op om de informatie door te nemen. Op basis daarvan adviseren wij jou over het meest geschikte krediet. Daarna sturen wij jouw kredietaanvraag door naar onze financiële partners. Doorgaans krijgen wij binnen de 24 of 48 uur een beslissing doorgestuurd.

Na ontvangst van de definitieve beslissing bellen we jou op. Als je niet opneemt, dan sturen wij je ook een sms en/of e-mail om jou op de hoogte te brengen.

Uiteraard kan je ons team op werkdagen steeds telefonisch bereiken op het nummer 02/502.96.79 tussen 9u en 19u (op vrijdag tot 17u) en per e-mail via info@geldlenen.be.

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.

10/10 BEN JE OVERTUIGD?


Hier zijn onze 5 stelregels:

  • Naar jou luisteren is onze taak
  • Jou adviseren is onze plicht
  • Jou begeleiden is onze taak
  • Het is ons een genoegen jou te verwelkomen
  • Jouw succes is ook het onze

Ons motto: Geld lenen. Jouw makelaar doet het beter dan jouw bankier.

Team Geldlenen

Let op, geld lenen kost ook geld.

Copyright © 2020 Geldlenen. Alle rechten voorbehouden. | Privacy
© fsdgroup bvba - Kredietmakelaar voor leningen op afbetaling, kredietopeningen en autoleningen.
© fsdgroup bvba is een onafhankelijke kredietmakelaar erkend door de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie onder nummer 212267 - BE 820.116.984
© fsdgroup bvba is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, ingeschreven bij het FSMA - Autoriteit voor financiële diensten en markten - onder het nummer FSMA 108780 A